Bebeluşi chinezi vânduţi traficanţilor au fost salvaţi

267

Un nou caz din China a ajuns pe prima pagină a publicaţiilor internaţionale. Directoarea secţiei de neonatologie a unei maternităţi din China se ocupa cu trafic de persoane, vânzând mai mulţi bebeluși, printre care și o pereche de gemeni, care au fost recuperaţi și înapoiaţi părinţilor, sâmbătă, 10 august.

Gemenele au fost despărţite încă de la naştere şi vândute de către Zhang Shixia, medic în cadrul maternităţii Maternal and Child Health Care Hospital. Aceasta a vândut gemenele la două familii, după ce le spusese părinţilor că fetiţele aveau probleme de sănătate grave, probleme congenitale, care aveau să producă afecţiuni la nivelul creierului şi chiar paralizie.

Speriaţi, părinţii gemenelor au hotărât să renunţe la ele, dar după aceea au insistat să le revadă. Zhang nu a permis asta niciodată, și cu toate acestea, părinţii nu au bănuit nimic, pentru că aveau foarte mare încredere în ea, notează CNN.

Potrivit declaraţiilor părinţilor, pierderea copiilor a avut un impact profund asupra lor. Mama copiilor nu putea să doarmă, să mănânce de grijă, neștiind ce s-a ales de copiii ei, dacă sunt bine sau nu.

De când a ieşit la iveală acest caz, poliţia a înregistrat încă 55 de cazuri asemănătoare, dintre care, în 26 este implicată Zhang. Ea a fost arestată împreună cu alte 8 persoane, care se pare că erau implicate în traficul de persoane. În afară de gemene, a mai fost salvat un băieţel săptămâna trecută, vândut tot de ea traficanţilor.