Copiii englezi sperie lumea medicală

43

British Heart Foundation avertizează asupra stilului de viaţă nesănătos al copiilor, care preferă alimente nesănătoase şi o viaţă cât se poate de sedentară, lucruri care pot deriva în probleme de sănătate grave în perioada adultă.

Copiii englezi preferă mai degrabă o băutură carbogazoasă decât cele 5 porţii de fructe şi legume pe care nutriţioniştii le recomandă pentru o alimentaţie sănătoasă. De asemenea, preferă să stea ore în şir în faţa televizorului decât să facă o oră de exerciţiu fizic. Toate aceste lucruri îi predispun la probleme grave de sănătate la maturitate, notează The Guardian.

Cu toate că autorităţile au luat măsuri pentru a avertiza părinţii asupra pericolelor unui stil de viaţă nesănătos, nu s-au făcut mari progrese. O treime dintre copiii englezi sub 16 ani sunt supraponderali sau obezi. Aproximativ 80% dintre copii nu consumă cele 5 porţii de fructe şi legume recomandate pe zi, iar 39% dintre fete şi 43% dintre băieţi beau zilnic o băutură carbogazoasă. 47% dintre băieţi şi 36% dintre fete cu vârste de 13 ani sar peste micul dejun. 85% dintre fete şi 73% dintre băieţi nu fac nici măcar o oră de exerciţiu fizic pe zi, minimul recomandat. 68% dintre fete şi 74% dintre băieţi petrec cel puţin 2 ore pe zi în faţa televizorului în cursul săptămânii, iar 25% dintre fete şi 23% dintre băieţi petrec cel puţin 6 ore, sâmbăta şi duminica.

British Heart Foundation (BHF) avertizează asupra faptului că dacă aceste comportamente nu se vor schimba, copiii vor fi adulţii de mâine care vor suferi de boli de inimă și multe altele. BHF a investit deja milioane de lire în proiecte prin care să-i înveţe pe copii şi tineri cum să mânânce mai sănătos, însă acestea nu sunt suficiente. Decizia şi voinţa aparţine părinţilor, copiilor şi tinerilor.