Audi salvează lumea cu un combustibil nou

247

Germania s-a anunţat a fi ţara care va salva lumea de la distrugere, printr-o descoperire care, dacă se va materializa, se preconizează a fi descoperirea secolului XXI.

Compania de automobile Audi lucrează la un nou tip de combustibil, care ar putea fi răspunsul la cele mai grave probleme cu care se confruntă omenirea în aceste momente: încălzirea globală şi epuizarea resurselor naturale. Noul tip de energie nu consumă petrol, ci dioxid de carbon din mediu.

Secretul este bacteria Cyano, care pusă în apă şi expusă la razele soarelui şi la un mediu cu dioxid de carbon generează e-etanol şi e-diesel, adică benzina sintetică şi motorina sintetică. Pentru realizarea combustibilului, cei de la Audi folosesc tuburi înalte de 100 de metri pe care le umplu cu apa şi culturi din bacteria cyano modificată genetic.

Asta nu duce doar la consumarea de dioxid de carbon din mediu, ci şi la protejarea ulterioară a mediului, deoarece maşinile care vor circula cu astfel de energie nu vor elibera niciun fel de noxe toxice. Germania a anunţat că peste doi ani de zile va deschide primele două fabrici din lume care să producă astfel de combustibili.