Cinci aplicaţii pentru o viaţă ECO, accesibile pe smartphone-ul tău

186

A fi „prietenos" cu mediul înconjurător şi iubitor de natură sunt obiceiuri cărora fiecare dintre noi ar trebui să le acorde o importanţă mai mare. Unele informaţii despre cum putem să păstrăm mediul înconjurător cât mai curat pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicaţiilor dedicate. Iată câteva dintre ele mai interesante aplicaţii eco-friendly, pentru telefonul mobil.

Green Boot Pedometer este o aplicaţie pentru iPhone care numără paşii utilizatorului, fie la o plimbare prin parc, fie la o alergare pe o pistă. Fiecare pas contează pentru că de numărul lor depinde suma de bani pe care aplicaţia o va dona organizaţiilor nonprofit care luptă pentru protejarea mediului înconjurător.

Ideea din spatele aplicaţiei GoodGuide este una extrem de benefică atât pentru mediu, cât şi pentru sănătatea noastră. Această aplicaţie îţi arată care dintre produsele din coşul tău de cumpărături este ecologic şi nu dăunează organismului. Mecanismul de funcţionare este simplu, tot ce trebuie să faci este să scanezi codul de bare al produsului. Acesta va fi căutat într-o bază de date ce conţine mai mult de 170.000 de produse. În funcţie de cât mult se pliază pe anumite criterii pe care le selectezi, ca de exemplu valoarea nutritivă, ingredientele conţinute sau chiar folosirea eficientă a energiei, aplicaţia îţi întoarce un răspuns care te va ajuta să te hotărăşti dacă vei cumpăra sau nu produsul respectiv.

Dacă vrei să afli mai multe despre problemele legate de mediul înconjurător, dar şi să le înţelegi mai bine, atunci poţi încerca Eco&Green Dictionary. Mai mult de 850 de termeni legaţi de această zonă te pot ajuta să percepi mai bine noţiunile specifice folosite în domeniu. La momentul actual, dicţionarul mai are nevoie de completări, dar este o resursă foarte bună de a învăţa despre mediul înconjurător şi despre protejarea planetei noastre.

GreenOMeter merge pe ideea îmbunătăţirii obiceiurilor noastre eco zilnice. Cum? Cu ajutorul aplicaţiei îţi poţi monitoriza activităţile zilnice şi cât de eco-friendly sunt acestea. De exemplu, ai udat plantele de dimineaţă? Ai lăsat apa să curgă în timp ce te spălai pe dinţi sau ai oprit-o? Ai ales să mergi pe jos până la serviciu? După ce răspunzi la întrebări, vei afla, în funcţie de scorul obţinut, cât de prietenos ai fost cu mediul în acea zi. De asemenea, aplicaţia pune la dispoziţie utilizatorului sfaturi „verzi" care, aplicate, ajută la conservarea mediului înconjurător.

TreeHugger este o resursă foarte bună de știri, care nu ar trebui să îi scape nici unei persoane interesate de cele mai noi informaţii eco din domenii variate, de la ştiinţă şi tehnologie, afaceri, politică, până la transport, sănătate şi frumuseţe.

Iată câteva aplicaţii eco pe care sperăm să le folosiţi cu plăcere şi în folosul mediului înconjurător. Dacă şi voi aveţi propuneri de astfel de aplicaţii, puteţi să le împărtăşiţi cu noi printr-un comentariu.