Conturile de Twitter și Flickr ale lui Kim Jong-un, sparte de hackeri

58

Coreea de Nord, ţara care ameninţă că își va îndrepta bombele atomice spre vecinii din sud, a fost atacată azi de hackerii de la Anonymous. Hacktiviștii au spart conturile de Twitter și Flickr ale ţării, unde au postat o imagine cu Kim Jong-un sub forma unui porc, având un tatuaj cu Mickey Mouse pe burtă.

Conturile oficiale de Twitter și Flickr ale Coreei de Nord nu au mai trimis astăzi conţinutul tipic postat de regimul comunist de la Pyongyang (precum fotografii ale liderului nord-coreean Kim Jong-un în cadrul întâlnirilor cu oficialii militari). În locul mesajelor și fotografiilor obișnuite era postată o imagine cu faţa lui Kim Jong-un sub forma unui porc, având un tatuaj cu Mickey Mouse pe burtă, scrie Daily Mail.

Mesajul este prezentat sub forma unui poster prin care se oferă o răscumpărare de 1 milion$ pentru prinderea liderului nord-coreean, acuzat de grave încălcări ale drepturilor omului. Sub imagine era afişat mesajul „ameninţă pacea mondială cu rachete intercontinentale şi arme nucleare în timp ce oamenii lui mor de foame".

În urmă cu câteva zile, cel mai popular site din Coreea de Nord, www.uriminzokkiri.com, a fost spart şi hackerii au obţinut detaliile personale a peste 15.000 de utilizatori şi au ameninţat că vor şterge întreaga bază de date a site-ului.

Coreea de Nord este prezentă pe Twitter încă din 2010 şi are mai mult de 13.000 de followeri. Site-ul de micro-blogging era utilizat pentru a lăuda atât sistemul politic, cât şi pe liderii acestuia. Nord-coreenii fac propagandă și prin social media, difuzând documentare produse de agenţia de ştiri a statului.

Tensiunile dintre Coreea de Sud şi Coreean de Nord au crescut foarte mult în ultimele zile, iar armata nord-coreeană a ameninţat, joi, că a primit aprobarea de a ataca SUA. Kim Jong-un este nemulţumit de sancţiunile aplicate din cauza programului nuclear al ţării, dar şi din cauza antrenamentelor militare comune dintre Coreea de Sud şi SUA.

CITEȘTE ȘI: Cât de periculoasă este retorica războinică a Coreei de Nord?