Furt de informaţii de pe 40 de milioane de carduri de credit

96

Informaţii de plată de pe 40 de milioane de cărţi de credit au fost furate din baza de date a gigantului de en-detail din America, Target. Breșa în baza de date a început în jurul datei de 29 noiembrie, când a fost Black Friday, una dintre cele mai aglomerate zile de cumpărături. Se pare că atacatorii fură informaţii de aproximativ trei săptămâni, conform BBC.

Brain Krebs, cercetător în domeniul securităţii, scrie pe siteul său despre acest atac. Spargerea în baza de date se extinde în aproape toate locaţiile Target din America, fiind furate datele stocate pe benzile magnetice ale cardurilor de credit folosite în magazine. De asemenea Krebs releatează, conform unor surse din cadrul firmelor de procesare a cardurilor de credit, că hoţii au instalat un cod pe mașinile folosite la casele de marcat în toate cele 1.797 de magazine Target. În acest moment încă nu este clar cum anume au reușit să instaleze programul pe mașini.

Șeful Target, Gregg Steinhafel a declarat că iau „foarte în serios această problem și lucrăm cu organele legale pentru a-i aduce pe cei vinovaţi în faţa justiţiei". În plus, el i-a rugat pe clienţi să verifice extrasele de contract pentru a observa eventuale tranzacţii suspecte. Până în momentul de faţă nu există dovezi că această spargere ar afecta clienţii care au făcut cumpărături online.

În perioada 27 noiembrie și 15 decembrie au fost atacate aproximativ 40 de milioane de cărţi de credit și debit. Target a alertat autorităţile și instituţile finainciare și în plus a angajat o fimă de criminalistică pentru a investiga incidentul.