Papa Francisc va vizita pentru prima dată Ţara Sfântă

64

Papa Francisc va efectua prima sa vizită în Israel și în teritoriile palestiniene, la sfârșitul lunii mai, potrivit cotidianului Yediot Aharonot.

Cotidianul israelian, care a publicat detalii despre această vizită, a relevat faptul că autorităţile israeliene ar fi dezamăgite de durata scurtă a vizitei papei, care va fi de aproximativ 48 de ore. De asemenea, ele sunt nemulţumite de faptul că pontiful nu va celebra mesa în Israel, ci la Betleem, oraș autonom din Cisiordania, notează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat că nu poate oferi informaţii despre programul vizitei în Ţara Sfântă, deoarece papa este primul care decide și anunţă o călătorie de acest gen. Vizita ar putea fi anunţată de către Sfântul Scaun în săptămânile după Crăciun.

Potrivit informaţiilor furnizate de Yediot, o delegaţie a Vaticanului a mers săptămâna aceasta în Israel în vederea pregătirii vizitei. Se pare că vizita va începe duminică, 25 mai 2014, când Papa Francisc se va întâlni cu liderii comunităţilor religioase, președintele Shimon Peres și premierul Benjamin Netanyahu.

Cu o zi înainte va merge în Iordania, iar pe data de 26 mai, la Betleem. La Ierusalim va vizita Zidul Plângerii și Memorialul Holocaustului, dar nu va merge în Galileea, în nordul Israelului, unde este situată Marea Tiberiadei, spre deosebire de alţi papi.