Giganţi IT&C vor o reformă a securităţii

12

Un grup format din 25 de firme de top din domeniul tehnologiei pentru informaţie și comunicare și-au unit forţele în încercarea de a îmbunătăţi securitatea cibernetică a copiilor din Uniunea Europeană.

Coaliţia IT&C Pentru Internet Mai Sigur Pentru Copii Și Tineri a lansat joia trecută un document prin care se angajează să se concentreze pe dezvoltarea de produse şi servicii pentru a spori siguranţa copiilor şi tinerilor în mediul on-line.

După lansarea campaniei din decembrie susţinută de Comisia Europeană "Un loc mai bun pentru copii" coaliţia, care include giganţii media precum Facebook şi Google, precum şi firmele de telecomunicaţie Nokia, Vodafone, Telefonica și Orange, a promis să îmbunătăţească sistemul de securitate cibernetică.

În 2010, Fundaţia Internet Watch a identificat peste 16.700 de cazuri cu conţinut pornografic cu minori pe diferite pagini web în toată lumea. Există îngrijorări mai ales cu privire la pericolul pe care îl constituie hărţuirea şi manipularea psihologică on-line, pe site-urile Facebook și Twitter.Sursa: EUobserver