Lentilele de contact pentru realitate virtuală ar putea fi lansate în 2014

80

Lentilele de contact care îmbunătăţesc vederea obişnuită cu imagini 3D panoramice de înaltă rezoluţie urmează să fie disponibile publicului larg din 2014. Inovaţia aparţinând companiei Innovega este în stare de proiect şi finanţată din fonduri militare.

Lentilele vor permite imaginilor 3D să apară şi să se desfăşoare în faţa ochilor, ceea ce înseamnă o transformare uluitoare a informării interactive în viaţa de zi cu zi. Micile "ecrane" vor funcţiona împreună cu o pereche de ochelari, care vor încorpora un ecran transparent. "Experienţa aceasta este echivalentă cu vizionarea unui film pe unui televizor cu diagonala de 6 metri, de la o distanţă de 3 metri", spune Steve Willey, director al companiei Innovega.

Unul dintre scopurile companiei este utilizarea acestor lentile în domeniul medical. Astfel, cei care au probleme de vedere, în special degenerescenţă maculară, vor beneficia din plin de această inovaţie. Aproximativ 10 milioane de americani suferă de această boală, retina lor nefiind capabilă să discearnă detaliile. "Aceste lentile, în cooperare cu o cameră minusculă fixată pe ochelari, vor putea permite utilizatorilor să facă zoom pe un text sau pe o imagine cu o uşurinţă fantastică", a declarat Willey.

Innovega a extins cercetările şi pentru lentile de contact high-tech, pentru soldaţii americani. Acestea vor avea scopul de a trimite informaţii de pe câmpul de luptă direct în faţa ochilor lor.Surse: Live Science, Huffington Post, Daily Mail