Milenialii cred că tehnologia ne dezumanizează

243

Cu toate că au trăit într-o perioadă în care tehnologia se află în continuă expansiune și sunt permanent conectaţi la gadgeturile moderne, tinerii mileniali consideră că tehnologia îi face pe oameni mai puţin umani, sunt concluziile unui studiu comandat de Intel Corporation, citează Reuters.

Mai mult de jumătate dintre membrii tinerei generaţii, aproximativ 60 de procente, sunt de părere că tehnologia poate conduce la dezumanizare. În plus, locuitorii din Italia și Japonia au avut cele mai multe păreri negative cu privire la tehnologie, citează Reuters.

Cu toate acestea, majoritatea tinerilor, circa 90%, susţin că inovaţiile aduse tehnologiei le-a ușurat viaţa. De asemenea, 70% dintre respondenţi consideră că mijloacele tehnologice moderne ajută la îmbunătăţirea relaţiilor, iar 50% cred că educaţia, asistenţa medicală și transportul pot beneficia de pe urma evoluţiei tehnologice.

Alte observaţii au scos în evidenţă că persoanele cu vârste între 18 și 24 de ani își doresc ca device-urile tehnologice să le cunoască obiceiurile și să devină astfel mai personale. În același timp, cei mai entuziasmaţi de impactul pe care tehnologia l-ar putea avea asupra vieţii lor au fost femeile de peste 45 de ani și locuitorii din regiunile cu pieţe emergente (precum Brazilia sau India).

La studiu au participat aproximativ 12.000 de persoane de peste 18 ani, din opt ţări: Brazilia, China, Franţa, India, Indonezia, Italia, Japonia și SUA. Cercetarea s-a desfășurat anul acesta, în perioada 28 iulie-15 august.