FOTO: Concursul Best Modern Churches premiază bisericile pentru arhitectura lor

55

Concursul Best Modern Churches, susţinut de National Churches Trust, The Ecclesiastical Architects and Surveyors Association şi 20th Century Society, va desemna pe data de 7 noiembrie care sunt cele mai frumoase 10 biserici moderne.

La această competiţie s-au înscris 200 de biserici, care au fost construite în ultimii 60 de ani, dintre care au fost preselectate deja 24. Pe data de 7 noiembrie, la Lambeth Palace vor fi alese cele 10 câştigătoare, notează Huffington Post.

Claire Walker, director executiv de la National Churches Trust a spus că toată lumea este mândră de moştenirea culturală pe care o reprezintă bisericile vechi, dar acest lucru nu înseamnă că cele noi, care reflectă o schimbare în ceea ce priveşte liturghia şi religia în general, simbolizată de un design şi o arhitectură modernă, nu sunt la fel de valoroase. Primele trei biserici din topul celor 10 vor primi premiul National Churches Trust Diamond Jubilee Architecture. Cel care va înmâna premiile va fi Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Vezi galeria foto pentru câteva imagini cu lăcașurile care ar putea fi nominalizate.