Numărul femeilor care au acces la internet este „îngrijorător” mai mic decât cel al bărbaţilor

21

Diferenţa dintre numărul femeilor și al bărbaţilor care au acces la internet se ridică, în prezent, la 200 de milioane, femeile fiind minoritare, arată un raport al Comisiei de Broadband a ONU, informează Fox News.

Raportul intitulat Doubling Digital Opportunities precizează că, la nivel global, 1,5 miliarde de bărbaţi au acces la internet, în timp ce doar 1,3 miliarde de femei folosesc resursele online. Constatările oferă o privire de ansamblu asupra modalităţilor prin care promovarea accesului la noile tehnologii ar putea sprijini egalitatea între femei și bărbaţi și emanciparea femeilor, sugerează Helen Clark, administrator al Programului de Dezvoltare al Naţiunilor Unite.

Prin facilitarea accesului femeilor la internet în zonele mai puţin dezvoltate ale planetei ar putea crește cu până la 18 miliarde de dolari economia globală, arată raportul. Hamadoun I. Touré, co-vicepreședinte al Comisiei de Broadband și secretar general al grupului de comunicaţii al ONU este de părere că „este în interesul fiecărui guvern să depună eforturi urgente pentru a redresa acest dezechilibru”, citează Fox News. În plus, el precizează că este important ca toţi locuitorii, cu precădere cei tineri, să poată avea acces la resursele de informaţie și la tehnologiile de comunicaţie.

Cele mai importante decalaje sunt întâlnite în ţările în curs de dezvoltare, unde produsele care indică un statut înalt, precum computerele, sunt rezervate în general bărbaţilor.

Dacă nu vor fi luate măsuri pentru reducerea diferenţei de sex în ceea ce privește accesul la noile tehnologii, decalajul actual ar putea crește în viitor până la 350 de milioane.