Primul zbor al unei maşini cu aripi pliabile (VIDEO)

417

Compania americană Terrafugia a anunţat pe site-ul oficial că a efectuat cu succes primul zbor al unei maşini cu aripi pliabile, numită Transition, deschizând calea comercializării acesteia peste un an.

Maşina denumită Transition este un vehicul cu 2 locuri, capabil să circule pe străzi şi autostrăzi, dar să şi zboare aproximativ 787 de kilometri. Vehiculul are o lăţime de 2,3 metri în versiunea maşină (ceea ce permite viitorilor posesori să o parcheze într-un garaj obişnuit) şi 8 metri cu aripile deschise pentru zbor. Viteza maximă pe care o poate atinge în zbor este de 185 km/h.

Terrafugia a primit deja 100 de comenzi pentru Transition, care va avea un preţ de 210.000 de euro. Prototipul Transition va fi prezentat la salonul auto internaţional de la New York, care va avea loc între 6-15 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei.

Terrafugia, cu sediul în Woburn, Massachusetts, este o companie aerospaţială fondată de piloţi şi ingineri de la Massachusetts Institute of Technology, susţinuţi de investitori privaţi, şi are ca obiectiv proiectarea şi producerea de vehicule revoluţionare, aeriene şi terestre.