Lumea trăieşte ultimele zile

106

Aceasta a fost una dintre temele de discuţie în cadrul unei conferinţe care s-a axat pe climatul ostil faţă de Israel, în contextul veştilor cu privire la un eventual război cu Iranul. Discuţiile conduse de istorici şi teologi renumiţi au condus spre concluzia că istoria acestei lumi se apropie de sfârşit, aşa cum arată şi profeţiile biblice.

Conferinţa intitulată „Israelul, biserica şi criza din Orientul Mijlociu" s-a desfăşurat pe 23-24 martie în California şi a fost organizată de Organizaţia evreiască mesianică „Preoţia Celor Aleşi". Participanţii au fost în număr de peste 2.000, inclusiv sute de studenţi.

Preşedintele acestei organizaţii, Dr. Mitch Glaser, a declarat într-un interviu pentru Christian Post că Israelul va ajunge în atenţia întregii lumi, pe măsură ce se apropie revenirea lui Iisus Christos. El a adăugat că este important ca cei care încearcă să descifreze semnele sfârşitului să nu caute o dată a revenirii, ci să cunoască timpul şi soroacele vremurilor în care trăim.

Un alt subiect de interes în cadrul conferinţei a fost şi evanghelizarea arabilor. Despre aceasta, Joel C. Rosenberg, scriitor evanghelic creştin, a afirmat că este gelos pentru Duhul Sfânt care se revarsă peste arabi şi că speră ca acelaşi Duh Sfânt să îi mişte în curând şi pe evrei.