Vaticanul îl corectează pe Papă: ateii încă „ard în iad”

259

Un reprezentant al Vaticanului, preotul Thomas Rosica, a clarificat, într-o notă, afirmaţia făcută de Papa Francisc săptămâna trecută referitoare la mântuirea tuturor, inclusiv a ateilor.

Rosica a corectat afirmaţia Papei – care spusese în timpul slujbei că şi ateii sunt capabili să facă bine şi, prin urmare, pot fi mântuiţi – şi a afirmat că cei care nu cred în Dumnezeu „tot ajung în iad". Preotul a explicat că „a face bine nu este suficient pentru ca cineva să fie mântuit".

În plus, Rosica a afirmat că toţi cei care ştiu de existenţa Bisericii Catolice, dar refuză să facă parte din ea, nu pot fi mântuiţi.

Săptămâna trecută, afirmaţia Papei a şocat deopotrivă pe catolici şi protestanţi, dar a adus o veste bună pentru atei. Acesta a declarat că toţi oamenii – nu doar catolicii, dar chiar şi ateii – sunt răscumpăraţi prin Iisus Christos, dacă fac fapte bune. Cuvintele Papei au retrezit amintirile privind profunda schismă dintre catolici şi protestanţi pe tema mântuirii prin credinţă vs. mântuirea prin fapte.