Războiul împotriva Facebook care vrea să vândă pozele Instagram

82

Toată lumea s-a mirat atunci când Facebook a decis să cumpere compania Instagram. Acum înţelegem şi de ce. Conform noilor termeni de funcţionare a programului, compania pretinde că deţine fotografiile, ceea ce înseamnă că pot fi vândute fără ca utilizatorii să fie măcar înştiinţaţi.

Oamenii care au făcut fotografii folosind programul Instagram, care le pune direct pe Facebook, se pot trezi cu imaginile publicate fără ştiinţa lor.

Noii termeni de funcţionare a programului vor intra în vigoare de la jumătatea lunii ianuarie, sub termenii şi condiţiile anunţate astăzi. Cei 30 de milioane de utilizatori ai Instagram sunt obligaţi să îşi închidă conturile pentru a putea avea control asupra fotografiilor. Conform acestor termeni, utilizatorii sunt obligaţi să predea dreptul asupra fotografiilor şi informaţiilor personale, în schimbul accesului gratuit la program. Schimbarea nu îi afectează şi pe utilizatorii Facebook care nu folosesc Instagram.

Pe siteul lor este explicat: „Acum sunteţi de acord ca o companie sau altă entitate ne poate plăti pentru a folosi numele de cont, fotografiile…fără nicio compensanţie către dumneavoastră," scrie Daily Mail. Utilizatorii trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a se înregistra, sau un părinte sau gardian trebuie să fie conştient de faptul că fotografiile şi informaţiile copilului pot fi folosite în reclame.

Noii termeni au cauzat un adevărat scandal printre utilizatori, care s-au revoltat pe Facebook şi Twitter împotriva acestui abuz.