Reţeaua socială a oamenilor fericiţi

118

Happier este o prima reţea de socializare în care utilizatorii pot posta numai statusuri care transmit un mesaj pozitiv, iar cele cu caracter negativ sunt interzise, informează NY Daily News.

Happier este prima reţea de socializare în care utilizatorii pot posta numai statusuri care transmit un mesaj pozitiv, iar cele cu caracter negativ sunt interzise, informează NY Daily News.

Ideea din spatele acestui nou concept se bazează pe datele ştiinţifice legate de ceea ce îi face pe oameni fericiţi, analizate de cofondatoarea reţelei, Nataly Kogan, care susţine că lucrurile simple ne fac să ne simţim mai bine. Unul dintre aceste lucruri mărunte este acţiunea de a scrie acele lucruri sau momente care nasc în noi sentimentul de fericire.

Mai mult, Kogan subliniază impactul pozitiv, demonstrat prin studii, pe care persoanele care gândesc pozitiv îl au asupra celor din jur şi cum aceştia îi pot transforma pe ceilalţi în oameni care au o gândire mai optimistă. „Oamenii fericiţi sunt mai productivi, aleg diete alimentare mai bine, dorm mai bine", adaugă aceasta.

Pe reţeaua Happier, utilizatorii pot împărtăşi statusuri şi fotografii cu un caracter pozitiv, ca de exemplu legate de cel mai delicios fel de mâncare gustat sau despre exerciţiile revigorante de dimineaţă. În schimb, update-urile care transmit mesaje negative, precum cele legate de înghesuiala din mijloacele de transport public, ori despre cât de enervante sunt anumite persoane sunt interzise.

Reţeaua este asemănătoare binecunoscutului Facebook, dar este mult mai uşor de folosit. Pe Happier utilizatorul nu trebuie să completeze informaţii personale de profil detaliate şi nu există opţiuni complicate sau grupuri. Pur şi simplu este nevoie să îţi creezi un cont şi poţi începe să îţi scrii gândurile şi momentele pozitive experimentate.

Ideea lui Kogan a fost primită cu entuziasm de utilizatori. Pe iTunes app store, aplicaţia a strâns peste 300 de recenzii de cinci stele. Mai mult, un utilizator a început să folosească această reţea de socializare la recomandarea doctorului pentru a-şi micşora nivelul de anxietate şi depresie, iar altul mărturiseşte că este o metodă bună prin care poţi fi conştient de momentele fericite din viaţa ta, chiar dacă nu vrei să le împărtăşeşti cu prietenii din reţea.