Studiu: Acordăm mai mult timp telefonului mobil decât partenerului de viaţă

478

În timp ce aproximativ două ore pe zi le petrecem utilizând telefonul mobil, acordăm doar 97 de minute zilnic partenerului de viaţă, arată un studiu realizat de compania britanică furnizoare de telefoane mobile O2, în colaborare cu Samsung, citat de Daily Mail.

Studiul „Mobile Life” a analizat modul în care utilizatorii folosesc telefoanele mobile şi timpul pe care îl alocă zilnic activităţilor realizate cu aceste gadgeturi. Astfel, britanicii petrec cel mai mult timp navigând pe internet, aproximativ 24 de minute. Pe locul doi ca şi interval de timp acordat se află reţelele sociale, care le ocupă aproximativ 16 minute zilnic, în timp ce vreme de 15 minute ascultă muzică, iar 13 minute se joacă.

Utilizarea tradiţională a telefonului, pentru apeluri sau transmitere de mesaje text se află pe poziţiile cinci şi şase, cu 13, respectiv 11 minute alocate zilnic.

Cercetarea a scos în evidenţă şi tendinţa utilizatorilor de telefoane mobile, în special a smartphone-urilor, de a înlocui alte gadget-uri utilizate anterior în diverse activităţi. De exemplu, mai mult de jumătate dintre cei 2.000 de participanţi susţin că au renunţat la ceasurile cu alarmă tradiţionale pe care le-au utilizat, cu funcţiile de alarmă oferite de telefoanele mobile. Aparatul foto a fost înlocuit de 46% dintre respondenţi cu telefonul mobil, iar 25% dintre ei au declarat că preferă să folosească mai degrabă smartphone-ul decât laptopul pentru rezolvarea anumitor activităţi.

David Johnson de la compania O2 subliniază avansul tehnologic înregistrat de smartphone-uri, dar atrage atenţia asupra faptului că „ne petrecem mai mult timp cu ochii lipiţi de ecran, decât uitându-ne în ochii partenerului nostru”.