Tehnologia Wi-Vi, care vede prin pereţi, pe telefoanele mobile

197

Tehnologia Wi-Vi, care poate vedea prin pereţi, va trebui incorporată pe un device portabil, aşa că cel mai sigur este că va fi integrată în telefoanele mobile.

Tehnologia Wi-Vi, care poate vedea mișcările unei alte persoane de dincolo de un perete, va fi cel mai probabil, integrată curând în tehnologia mobilă.

Wi-Vi, o combinaţie dintre Wi-Fi şi Vision (vedere), se foloseşte de Wi-Fi pentru a permite utilizatorilor să vadă mişcările unei persoane dincolo de un perete. Această tehnologie are la bază aceeaşi antenă wireless, de aici şi ideea că ar putea fi incorporată în telefoanele mobile, notează incont.ro.

Experimentele de până acum au demonstrat că interferarea undelor Wi-Fi cu prezenţa unui corp uman poate fi folosită pentru a detecta mişcarea, însă era nevoie şi de un router wireless pentru aceasta. În plus, exista inconvenientul faptului că Wi-Fi nu se „lovea" doar de oameni, ci şi de pereţi, mobilă sau alte obiecte. Tehnologia Wi-Vi transmite două semnale wireless; al doilea este inversul primului, astfel încât cele două semnale se anulează reciproc, în afara cazului în care ţintesc ceva care se află în mişcare, cum ar fi oamenii.

Tehnologia Wi-Vi va putea fi folosită în viitor la detectarea hoţilor sau la monitorizarea bebeluşilor.