Limitele „corectitudinii politice”- Studentă obligată să nu mai poarte cruciuliţe

361

O studentă la Universitatea California, din Statele Unite, a fost obligată de către un profesor să renunţe la lănţișoarele cu cruciuliţe, de teamă ca ceilalţi studenţi să nu se simtă ofensaţi. Cazul l-a făcut chiar și pe un oficial al Universităţii să declare că această corectitudine politică care se poartă la americani a scăpat de sub control.

Audrey Jarvis, de 19 ani, lucra la un târg de orientare pentru viitorii studenţi, când supraveghetorul său i-a cerut să își scoată de la gât cruciuliţa. „Prima mea reacţie a fost de șoc. M-am simţit ofensată deoarece este dreptul meu ca și creștin să îmi afișez credinţa așa cum cred de cuviinţă, cât timp nu le fac rău celor din jur," a declarat Audrey, într-un interviu pentru Fox News.

După ce incidentul a apărut în presă, organizaţia juridică conservatoare Liberty Institute i-a oferit sprijin legal, catalogând gestul drept „discriminare religioasă făţișă".

Într-un final, Susan Kashack, purtătoare de cuvânt la universitate, a confirmat că incidentul a avut loc și că universitatea își cere scuze. Kashack a admis că atitudinea supraveghetorului faţă de Audrey a fost „complet greșită", scrie The Blaze.

Acesta nu este primul incident de acest fel. Anul trecut, Ministerul britanic al Egalităţilor a cerut avocaţilor guvernului să se opună dreptului angajaţilor creştini de a purta cruciuliţă. Mai mult decât atât, avocaţii guvernului britanic au cerut judecătorilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) să respingă cazurile celor care au fost concediaţi pentru că au refuzat să renunţe la simbolurile lor religioase în timpul programului, lucru care s-a și întâmplat.