Un apel ar putea salva viaţa unei victime a traficului uman

56

Aproximativ 20 de milioane de oameni cad victime ale sclaviei moderne, spune Jennifer Kimbal, coordonator pe segmentele date şi sisteme din cadrul Polaris Project, în videoclipul de prezentare a Reţelei de Apeluri de Urgenţă Globale pentru Victimele Traficului de Oameni.

Traficanţii de carne vie folosesc tot mai mult internetul şi tehnologia modernă pentru a racola victimele, pe care apoi le expun abuzurilor sexuale şi le obligă să se prostitueze. Această problemă capătă proporţii globale, atrage atenţia Bradley Myles, CEO Polaris Project.

În urma acestor experienţe, persoanele abuzate pot suferi traume psihice care le pot împinge chiar la sinucidere, adaugă Sarah Jakiel, director-adjunct în cadrul proiectului.

În ajutorul victimelor acestui tip de sclavie, Google a iniţiat un proiect de coordonare a tuturor liniilor telefonice de urgenţă dedicate problemelor de trafic uman, informează The Atlantic. În prezent, există aproximativ 65 de astfel de linii independente peste tot în lume.

Jared Cohen, directorul Google Ideas, a declarat că implementarea unei astfel de tehnologii ajută victimele să contacteze autorităţile mai eficient, dar poate contribui la formarea unei imagini de ansamblu asupra problemei. De exemplu, în urma analizei datelor existente, a reieşit faptul că numărul prostituatelor care apelează aceste linii telefonice este de două ori mai mare miercuri decât în restul săptămânii, susţine Cohen.

Google va investi suma de 3 milioane de dolari pentru dezvoltarea acestei tehnologii şi pentru a crea mai multe centre pentru apelurile de urgenţă dedicate victimelor traficului uman. Proiectul va fi dezvoltat cu ajutorul grupurilor Polaris Project, Liberty Asia şi La Strada International.