VIDEO: Bicicleta care zboară pentru cinci minute

165

O echipă de cercetători din Cehia a dezvăluit o invenţie surprinzătoare: o bicicletă de 95 kg, controlată prin telecomandă, care poate rămâne în suspensie la câţiva metri deasupra solului, timp de cinci minute.

Prototipul electric, echipat cu un biciclist-manechin, a decolat cu succes, a zburat și a aterizat în cadrul unei expoziţii realizate la Praga, relatează BBC. Bicicleta e alimentată cu ajutorul a șase propulsoare pe baterie – două în faţă, două în spate și câte unul pe fiecare latură.

Mașinăria i-ar putea ajuta pe deţinătorii de vehicule cu două roţi să evite zig-zag-urile din cadrul traficului, însă nu este încă pe deplin pregătită de lansare. O limitare fundamentală e legată de baterii, care permit zborul vehiculului doar pentru cinci minute, după care au nevoie de reîncărcare.

„Întrucât capacităţile bateriilor se dublează la fiecare 10 ani, ne putem aștepta ca în viitor capacitatea lor să fie suficientă pentru a permite bicicletei să fie utilizată pentru sport, turism sau lucruri de felul acesta", afirmă directorul tehnic al Duratec Bicycles, Milan Duchek.

În vederea creării bicicletei, Duratec a lucrat alături de alte două firme cehe, Technodat și Evektor.