Vorbești prin Skype pe cablul TV

21

Gigantul american de televiziune Comcast a anunţat marţi 14 iunie că va include servicii de video chat în parteneriat cu Skype.

Conform unui comunicat al companiei, clienţii vor putea efectua apeluri video de înaltă definiţie prin cablul TV cu ajutorul serviciilor oferite de Skype. „Televiziunea a evoluat într-o experienţă socială, iar Comcast și Skype vor oferi un produs care personalizează și mai mult experienţa TV", a afirmat Neil Smit președintele companiei. Se va schimba modul de interacţiune al clienţilor cu televizorul, dar vor fi create și sensuri noi în care oamenii vor avea mai aproape pe cei dragi, se mai arată în comunicat.

Viziunea companiei este aceea ca oamenii să vadă pe propriul ecran imagini în direct ale celor dragi, prin intermediul unor costuri foarte scăzute. „Vom aduce serviciile de apeluri video chiar în mijlocul casei, oferind oamenilor posibilitatea de împărtășire a experienţelor lor, mai mici sau mai mari", a spus și directorul executiv al Skype, Tony Bates. Pachetul va include un adaptor, o cameră video și o telecomandă pentru mesaje text. Dincolo de limbajul atrăgător al unei noi experienţe, au apărut și critici cu privire la invadarea spaţiului privat, asigurarea securităţii sau creșterea costurilor abonamentelor de cablu.

Testele programelor din noua platformă vor începe în lunile următoare.