Căldura face sute de victime

54

    Peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul lunii aprilie până la începutul lunii iulie, în Belgia, bilanţ pe care specialiştii citaţi de CNN îl pun pe seama temeraturilor extrem de ridicate din această perioadă a anului. Nici românii nu au scăpat de caniculă însă, din fericire, autorităţile nu au înegistrat până acum decese provocate de efectele căldurii.

    Ieri, serviciile judeţene de ambulanţă raportau Ministerului Sănătăţii că peste 2000 de români au chemat Salvarea, în ultimele 24 de ore, din cauza poblemelor cauzate de caniculă. Dintre aceştia, 1.080 erau numai din Bucureşti.

    Săptămâna trecută, într-o singură zi, Spitalul de Urgenţă din Iaşi a înregistrat 180 de cereri de asistenţă medicală, dintre care 20% erau cazuri de boli agravate de căldură, scrie bzi.ro.

    Similar, în Craiova, medicii primesc zilnic aproximativ 150 de apeluri de urgenţă, dintre care 10 sunt pentru asistarea victimelor căldurii, transmite Adevărul.

    Potrivit cotidianului Gazeta de Nord-Vest, în Satu Mare 12 persoane au avut de suferit în ultimele zile din pricina căldurii excesive.