Cum să îţi protejezi ochii atunci când trebuie să lucrezi mult la computer

1630

Ultimii 20 de ani au cunoscut o creştere a numărului de persoane care suferă de tulburări de vedere. Medicii pun această statistică pe seama schimbării stilului de viaţă al oamenilor şi pe tot mai intensa concentrare asupra obiectelor aflate în apropiere - precum computerul, telefonul mobil sau consolele de jocuri video.

În fiecare zi vin la noi doi sau trei pacienţi care suferă de boli oftalmologice cauzate de computer, a declarat pentru CBN, dr Earl Crouch, preşedintele Şcolii Oftalmologice de la Universitatea de medicina East Virginia (SUA).

O modalitate de a evita suprasolicitarea ochilor este metoda 20-20: la fiecare 20 de minute de lucru la calculator, priveşte un obiect aflat la distanţă, timp de 20 de secunde. Specialiştii recomandă de asemenea să clipim conștient de la fiecare jumătate de oră, rar și de câteva ori, întrucât clipitul este mecanismul natural de împrospătare a vederii.

Urmăreşte mai jos un clip cu sfaturi despre cum îţi poţi proteja vederea atunci când eşti nevoit să lucrezi timp îndelungat la calculator.