Dacă într-o biserică nu e conflict, înseamnă că e moartă

51

    „O biserică fără conflicte este o biserică moartă," a declarat preşedintele în funcţiune al Bisericii Episcopale, Episcopul Katharine Jefferts Schori, într-o video-conferinţă transmisă pe Internet.

     „Întotdeauna a existat o mişcare şi o contra-mişcare în biserică," a spus episcopul în conferinţa adresată membrilor episcopalieni. „E un semn că diversitatea noastră este pasională. Este un dar de la Dumnezeu, nu ceva de care să vrem să ne descotorosim," a mai adăugat Jefferts Schori, comentând pe marginea discuţiilor oficiale privind o eventuală separare a Bisericii Episcopale din SUA de Biserica Anglicană.

    Despărţirea celor două biserici a fost unul din principalele subiecte pe agenda unei reuniuni a înalţilor oficiali ai Bisericii Anglicane, care a avut loc la Londra, între 23-27 iulie. Comitetul decizional a hotărât că despărţirea bisericii din Statele Unite ar întrerupe dialogul pe probleme privind sexualitatea şi, prin urmare, ar fi distructivă, a transmis Christian Post.

    „A existat un acord clar privind importanţa pentru dialog a prezenţei Bisericii Episcopale în corpul bisericii," a adăugat Jefferts Schori, notând totodată necesitatea unităţii între biserici ca mijloc de eficientizare a slujirii misionare.