Moscoviţii sfătuiţi să nu iasă din casă din cauza poluării

64

    Autorităţile de mediu din Moscova au sfătuit populaţia din zona capitalei Rusiei să rămână în casă sau să poarte măşti de protecţie împotriva poluării, după ce specialiştii au anunţat o cotă a poluării aerului care depăşeşte de 10 ori limita de siguranţă. Poluarea este rezultatul împrăştierii fumului celor aproximativ 50 de incendii aprinse în regiunea Moscovei din cauza arşiţei şi a secetei care au lovit în ultimele săptămâni, ca niciodată în istoria înregistrată de meteorologi.

    Avioane de urgenţă, transportând câteva tone de apă, au fost folosite pentru a stinge flăcările, dar zeci de incendii mici încă mocnesc în apropierea capitalei ruse, a informat ieri seară corespondentul BBC.

    Specialiştii de la Institutul de Meteorologie Roshidromet au estimat că fumul se va fi disipat joi dimineaţă şi că temperaturile vor mai scădea în timpul weekendului.

    Valul de căldură care a cuprins Moscova a afectat şi alte 20 de regiuni ale ţării. Oficialii ruşi estimează că o cincime din recolta ţării a fost compromisă din cauza lipsei precipitaţiilor. Seceta de anul acesta ar putea fi cea mai gravă din ultimul secol, scrie BBC.