Filmul Twilight, acuzat că promovează modele greşite de comportament

73

    „Personajul principal al acestui film, Bella, este prototipul adolescentei nesigure, cu o stimă de sine scăzută, care încearcă să îşi găsească împlinirea în relaţii cu bărbaţi care au tedinţe auto-distructive," este de părere Deborah Collins, realizatoarea unei emisiuni radiofonice cu profil creştin, care a iniţiat o serie de dezbateri privind impactul moral al seriei Twilight (Amurgul).

    Filmul este inspirat din romanul omonim care urmăreşte povestea unui cuplu format dintr-o adolescentă cu dificultăţi de adaptare şi un vampir paşnic, în mijlocul adversităţilor create de mediile din care provin cei doi.

    „Ea e dispusă să renunţe la orice şi să facă orice pentru a fi împreună cu acest tip," spune Collins, subliniind însă că renunţarea la propriul suflet, pentru a continua relaţia cu un vampir este indicator al unei obsesii. „Orice obsesie este nesănătoasă," adaugă realizatoarea citată de News Ok. „Acesta este tipul de comportament pe care îl absorb fiicele noastre, care citesc aceste cărţi."