Înmormântarea deosebită a Mădălinei Manole a atras atenţia presei internaţionale

64

Cazul Mădălinei Manole a atras atenţia presei internaţionale. Mai multe agenţii de știri au informat cu privire la decesul artistei. Dincolo de tragismul cazului, de informaţii cu privire la ancheta în curs, ceea ce a atras atenţia, și se observă din titluri, este serviciul de înmormântare oferit artistei.

   

 

    Associated Press a titrat „un serviciu de înmormântare incomplet", notând că muzicianul Tavi Colen (ex. Talisman) alături de mai mulţi cântăreţi români au cerut public bisericii să-și reconsidere poziţia, dat fiind că interpreta suferea de depresie, ceea ce ar trebui catalogată ca boală. Majoritatea agenţiilor externe au sesizat faptul că Mădălina Manole nu a avut parte de un serviciu de înmormântare complet, întrucât Biserica Ortodoxă consideră suicidul drept „un păcat major”. Informaţiile au apărut în Washington Post, Miami Herald, Seattle Times, Huffington Post, San Francisco Chronicle, ABC News, CBS News, AOL News, Washington Times, Contact Music.

 

 

 

 

    În presa românească a apărut de asemenea informaţia că soţul Mădălinei Manole a solicitat în scris Patriarhiei ca serviciul de înmormânatare să fie unul obișnuit. Purtătorul de cuvânt al bisericii, Constantin Stoica a declarat însă că un serviciu de înmormântare complet ar încălca regulile bisericii atâta timp cât în dreptul cântăreţei nu s-a oferit niciun raport medical care să indice o problemă medicală.