O treime din români direcţionează impozitul către biserică

8

    Un studiu al GfK a relevat că a treia parte din români au ales să îşi redirecţioneze 2% din impozitul pe venit de anul trecut către biserică sau o fundaţie bisericească. Circa 10% dintre cei intervievaţi au ales ca fondurile să intre în contul SMURD sau Salvaţi Copiii.    „Doar 60% dintre persoanele care câştigă venituri din diverse surse ştiu despre posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-profit. Acestea sunt mai degrabă persoane din mediul urban cu educaţie superioară şi venituri mai mari," spun reprezentanţii GfK într-un comunicat de presă.     Totuşi, doar puţin peste 50% dintre români au hotărât explicit cui să redirecţioneze cele 2 procente din impozit, arată studiul GfK. Deşi sunt la curent cu existenţa posibilităţii de direcţionare, 46% dintre cei intervievaţi nu au luat o decizie în acest sens. (Sursa: evenimentul.ro)

    Un studiu al GfK a relevat că a treia parte din români au ales să îşi redirecţioneze 2% din impozitul pe venit de anul trecut către biserică sau o fundaţie bisericească. Circa 10% dintre cei intervievaţi au ales ca fondurile să intre în contul SMURD sau Salvaţi Copiii.

    „Doar 60% dintre persoanele care câştigă venituri din diverse surse ştiu despre posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-profit. Acestea sunt mai degrabă persoane din mediul urban cu educaţie superioară şi venituri mai mari," spun reprezentanţii GfK într-un comunicat de presă.

    Totuşi, doar puţin peste 50% dintre români au hotărât explicit cui să redirecţioneze cele 2 procente din impozit, arată studiul GfK. Deşi sunt la curent cu existenţa posibilităţii de direcţionare, 46% dintre cei intervievaţi nu au luat o decizie în acest sens. (Sursa: evenimentul.ro)