Patriarhul Rusiei a dezvăluit o icoană ascunsă din 1917

44

O frescă a lui Hristos pictată pe Zidul Kremlinului la Moscova, a fost redescoperită sub camuflajul tencuit în timpul Revoluţiei Bolşevice de la 1917 şi a fost expusă în cadrul unei ceremonii la care au participat patriarhul Chiril I al Bisericii Ortodoxe Ruse şi preşedintele rus Dmitri Medvedev, transmit Ecumenic News International şi Christian Telegraph.

“Istoria acestor icoane este un simbol a ceea ce s-a întâmplat cu poporul nostru în secolul XX”, a spus patriarhul Chiril în timpul ceremoniei. “S-a afirmat că obiectivele şi valorile adevărate şi altarele autentice au fost distruse, şi că credinţa a dispărut din viaţa poporului nostru.”

Fresca lui Hristos se află pe Spasskaya (sau Mântuitor) turnul Kremlinului localizat lângă Catedrala Sfântul Vasile din Piaţa Roşie. Alături de ea a fost descoperită şi o frescă a Sfântului Nicolae. Experţii spun că cele două icoane datează de la mijlocul sau din a doua jumătate a secolului al XVII-lea.

Preşedintele Medvedev i-a mulţumit patriarhului Chiril “pentru participarea la restaurarea icoanelor şi a adevărului”, şi a adăugat că această descoperire va servi la protejarea Rusiei.