Ministrul rus de Finanţe: Fumaţi, beţi, susţineţi statul

54

"Problemele sociale" ale Rusiei ar putea fi atenuate dacă ruşii ar bea mai multă vodkă şi ar fuma mai mult, a declarat miercuri ministrul rus al Finanţelor Aleksei Kudrin, relatează Mediafax.

   

    Ministrul a explicat că "cel care bea votcă şi cel care fumează ajută mai mult statul (decât abstinenţii, n.r.). Dacă fumezi un pachet de ţigări, atunci oferi fonduri pentru rezolvarea problemelor sociale, precum susţinerea politicii demografice, dezvoltarea serviciilor sociale, susţinerea natalităţii", a declarat ministrul, citat de agenţia Interfax.

    Potrivit statisticilor, aproximativ 500.000 de oameni mor anual în Rusia din cauza consumului de vodkă şi alte băuturi alcoolice.Pentru a lupta împotriva acestui fenomen, municipalitatea din Moscova aplică, începând de miercuri, o lege prin care se interzice vânzarea de băuturi spirtoase între orele 22.00 şi 10.00.

    Din informaţiile furnizate de agenţia Mediafax, speranţa de viaţă a ruşilor (o medie de 60 de ani) este inferioară celor din ţările sărace precum Bangladesh şi Honduras.