Premieră: Zilele Europene ale Familiilor Homoparentale

18

Capitala franceză va găzdui în weekend prima ediţie a "Zilelor Europene ale Familiilor Homoparentale", un eveniment care va promova revendicările cuplurilor de acelaşi sex, printre care şi dreptul la adopţie, notează Agerpres.

   

    Homoparentalitatea este o "realitate sociologică şi societală majoră," a declarat pentru AFP Phillipe Rollandin, purtător de cuvânt al Asociaţiei franceze a părinţilor homosexuali şi lesbiene (AGPL), care organizează evenimentul "în premieră mondială".

    Asociaţia militează pentru ca familiile homosexuale să obţină dreptul la adopţie şi accesul la tehnicile de procreare asistată medical, pentru legalizarea conceptului de "mame purtătoare" şi recunoaşterea dublei filiaţii pentru părinţii homosexuali, prin mariaj sau pact civil.

    AGPL estimează că în Franţa 200.000 de copii sunt crescuţi în 80.000-100.000 de familii homoparentale. Statisticile Institutului Naţional de Studii Demografice arată că, în 2005, existau între 24.000 şi 40.000 de astfel de familii, în mare majoritate cupluri de femei. Raportat la numărul total de cupluri franceze, acest grup reprezenta mai puţin de un procent.