Cu o vreme în urmă m-a acostat o ghicitoare cu o ofertă imbatabilă, prezentată la foc automat. Mi-a spus că îmi dezleagă pe cele legate, că îmi asigură, că îmi face, că îmi drege. Mă rog, vrăjeală la propriu. M-a uimit cu darul pe care îl avea de a... „prezice trecutul". Era foarte serioasă. Și pe bună dreptate, dacă reușea să îmi prezică trecutul eram evident dezarmat de orice argument în a o contrazice cu privire la viitorul știut numai de ea.

Din altă perspectivă, scenariul se repetă la orice ghicitoare, fie ea Baba Vanga sau Carmen Harra, atunci când lansează o nouă avertizare. Ni se spune cum au prezis ele cam tot ce a trecut deja, de la moartea prinţesei Diana și căderea turnurilor gemene, la alegerea lui Obama sau alte semne ale timpului incontestabile. Și omul, luat pe nepusă masa, când vede ce palmares au individele, dă să creadă. În faţa urgenţei noii profeţii, telespectatorul aflat la coada telecomenzii lui nu mai verifică nici autenticitatea sursei, nici acurateţea informaţiilor sau a profeţiilor. Și nici credinţa pe care o mărturisește la coadă la moaște.

Conform sursei de mare neîncredere numită presa avidă de senzaţionalisme, cea mai nouă ameninţare ne pândește cu un deadline în mai puţin de o lună. Presupus confirmată de străbunicul Nostradamus dar și de strănepotul software Web Bot Project, din cufărul Babei Vanga, pe numele ei de fată Vanghelia Pandeva Dimitrova, presa a scos la lumină data de 11 noiembrie. În ziua aceea va începe un coșmar al omenirii, al treilea război mondial.

Aștept evenimentul la fel de interesat ca și cutremurul din toamna aceasta cu care ne speria Carmen Harra prin primăvară. Unde văd o oarecare problemă ar fi că Baba Vanga anunţă începutul unui război mondial care va ţine cam până în 2014, iar Carmen Harra vede ca începând din 2012 o epocă de aur. Mi-e teamă să nu aibă dreptate francmasonul de Oreste care vorbește despre 2012 ca anul marilor schimbări, de trăiri în alte dimensiuni. E soluţia tip „v-am zis eu", care dă bine indiferent de turnura lucrurilor, că doar pe blogul lui e un adevărat ghiveci, și decalogul divin și pentagrama satanică.

Luna aceasta am discutat cu un preot despre cum am devenit creștini, și unul și celălalt. La final, aflând că lucrez la Semnele timpului, părintele mi-a vândut un pont. Nu am cum să nu vi-l spun: la anul, prin septembrie, în România va fi o mare vărsare de sânge. Sursa e de mare încredere pentru partenerul meu de dialog, doi pustnici din ţară.

Ieri am fost la un control medical într-un spital judeţean. Pe hol, o bătrânică se uită la mine și îmi spune „o să te faci bine, maică". Ce să mai zic? E plină lumea de profeţi. Cum să o cred pe băbuţă când șeful secţiei respective nu îmi recomandă spitalul, pentru că nu au niciun medicament? Când în pat stau deja câte doi? Când la analizele pe care mi le-au făcut a trebuit să îmi cumpăr de la farmacie acul de 1 ron, pentru că unitatea spitalicească nu avea… Dacă mă uit la ce este, nu la ce va veni, atunci sfârșitul lumii poate veni… ieri.

Mă întorc la surse sigure care vorbesc despre sfârșitul lumii și a doua venire a lui Christos. Biblia pe care o citesc scrie răspicat despre două serii de semne, chiar trei. „Se vor scula Hristoși mincinoși și proroci mincinoși, care vor face semne mari și minuni până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putinţă, chiar și pe cei aleși." (Matei 24:24). „Vor fi semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare între neamuri, care nu vor ști ce să facă la auzul urletului mării și al valurilor. Oamenii își vor da sufletul de groază în așteptarea lucurrilor care se vor întâmpla pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi clătinate." (Luca 21:25-26) „Atunci se va arăta în cer semnul Fiului Omului”, care va fi văzut de toţi (Matei 24:30).

Sfârșitul lumii va fi citit în semne. Unele pe cer, altele pe pământ. După cum cred că se vor întâmpla cele din cer, cred și că într-o zi li se vor împlini profeţiile acestor proroci mincinoși. Semnele lor ne vor uimi, pe unii chiar înșela. Îmi permit însă să cred că Diavolul va veni cu instrumente umane mai vii și mai făcătoare de minuni decât moaștele (vezi comment-ul lui Florin Lăiu). Nostradamus e oale și ulcele, Baba Vanga tot așa… iar Harra și Oreste bat câmpii cu graţie.

P.S. Până atunci, cu voia profeţilor, trăim o lună interbelică. Voi scrie pe 12 noiembrie, prima zi după începutul celui de-al treilea război mondial, despre un adevărat semn al timpului petrecut în noaptea de 12-13 noiembrie 1833.