A fost inaugurat cel mai mare centru comunitar adventist din Orientul Mijlociu

158

Centrul Cultural Ramses, situat într-o zonă foarte bine cotată din capitala Egiptului, a fost inaugurat în ultima zi din luna iulie, la 65 de ani de la achiziţionarea terenului pe care a fost construit.

Reprezentanţi ai autorităţilor locale din Cairo, precum șeicul Ahmad Al Tayeb de la Universitatea Al-Azhar și mai mulţi reprezentanţi ai guvernului egiptean, au participat alături de președintele Biserici Adventiste la nivel mondial, Ted Wilson, și de mai mulţi lideri ai Bisericii Adventiste din Egipt la inaugurarea Centrului Comunitar Ramses, o instituţie care va oferi servicii educaţionale de calitate locuitorilor capitalei egiptene, dar mai ales celor din vecinătatea Centrului.

Centrul Comunitar Ramses (CCR) a fost gândit ca un loc dedicat dezvoltării personale a beneficiarilor și, în consecinţă, oferă servicii educaţionale în trei domenii: învăţarea limbii engleze, deprinderea principiilor de stil de viaţă sănătos și îngrijirea copiilor în regim de grădiniţă.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este prezentă în Egipt încă de acum 120 de ani, iar în ultimii 65, liderii locali au depus eforturi constante pentru a primi permisiunea autorităţilor de a servi comunităţile locale prin intermediul bisericii. Acesta a fost și scopul care a dus la deschiderea Centrului Ramses în inima orașului Cairo, în 1962, și la redeschiderea lui, după o renovare completă, la finalul lunii trecute.

O parte din ceremonia de deschidere a constat într-un tur al centrului, în cadrul căruia participanţii s-au putut familiariza cu infrastructura și activităţile instituţiei. O prezentare cât mai elocventă a fost necesară pentru ca autorităţile să poată evalua posibilitatea de a permite funcţionarea centrului, după inaugurarea acestuia.

Renovarea clădirii a început, cu aprobare guvernamentală, în august 2017, după mai mult de doi ani de planificare, cercetare și elaborare a documentaţiei de specialitate.

Proiectul s-a bucurat de sprijinul complet al Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste mondiale, precum și de ajutor din partea Uniunii Orientului Mijlociu și a Africii de Nord (subîmpărţire administrativă a Bisericii Adventiste), dar și de donaţiile generoase ale sponsorilor care au dorit să contribuie la expansiunea serviciilor adventiste în Egipt.

Terenul pe care este construit Centrul Ramses a fost achiziţionat de Biserica Adventistă din Egipt în anul 1953, pe vremea când președinte al Conferinţei Generale era Neil C. Wilson, tatăl actualului președinte al bisericii. Ted Wilson și-a petrecut o bună parte din copilărie în Egipt, împreună cu familia sa.