Criză la graniţa dintre Libia și Tunisia

6

Aproximativ 70.000 - 75.000 de oameni au trecut graniţa dintre Libia și Tunisia pentru a se refugia din calea revoltelor, situaţia atingând nivelul de „criză”, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Aproximativ 70.000 – 75.000 de oameni au trecut graniţa dintre Libia și Tunisia pentru a se refugia din calea revoltelor, situaţia atingând nivelul de „criză”, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).„Echipele noastre de la frontiera dintre Libia şi Tunisia ne-au explicat, în această dimineaţă (marţi), că, acolo, situaţia atingea un nivel de criză,” a declarat o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat, Melissa Fleming, citată de Mediafax.

„Zeci de mii de persoane aşteaptă să fie duse cât mai rapid (în alte locuri din Tunisia), în contextul în care ne aşteptăm ca între 10.000 şi 15.000 de persoane să ajungă astăzi (marţi)” din Libia, a continuat Fleming.

Oficialul și-a mărturisit îngrijorarea că „rasismul joacă un rol” și a solicitat ca „toate frontierele, terestre, aeriene sau maritime, (să fie) deschise într-un mod nediscriminatoriu, pentru oricine încearcă să fugă.”