Esenţiale azi, 22 iunie

CE urmărește reformele judiciare din România

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost arestat

Fostul președinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost luat în custodia poliţiei pentru a fi interogat cu privire la faptul că fostul dictator libian Muammar Gaddafi i-ar fi finanţat campania electorală.

Stare de urgenţă în Libia din cauza violenţelor

Tristeţe şi tensiuni în Tripoli, capitala Libiei, după o serie de violenţe care au lăsat în urmă cel puţin 43 de morţi şi 450 de răniţi. Autorităţile au declarat stare de urgenţă de 48 de ore, dar soluţia este doar temporară într-o ţară în care tranziţia la democraţie se face adeseori prin forţă.

La un an după Gaddafi, Libia nu e mai bine

Muanmar Gaddafi a fost capturat şi ucis de către rebeli într-o duminică, acum un an de zile. La un an de la moartea sa, Libia se chinuie să producă elementele administrative care să ţină ţara laolaltă.

Cercetătorii şi atacul din Libia: Unde se opreşte violenţa?

Despre atacul asupra ambasadei Statelor Unite în Benghazi, Libia, care a dus la moartea mai multor oameni, printre care şi ambasadorul american, s-a spus că face parte dintr-un trend al actelor violente motivate de religie. Acum a apărut ideea că a fost un atac planificat de către un grup de jihadişti. Dar în timp ce...

CPI anchetează sute de violuri comise în Libia

Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează sute de violuri comise în timpul conflictelor militare din Libia. De asemenea, sunt investigate cazurile de ucidere a unor civili libieni în timpul raidurilor aeriene efectuate de forţele NATO în Libia.

Arme chimice descoperite în Libia

Premierul libian Mahmoud Jibril a confirmat prezenţa unor arme chimice pe teritoriul Libiei şi a declarat că ţara sa va fi vizitată în cursul acestei săptămâni de o echipă de inspectori internaţionali care vor investiga situaţia.

Libia va avea o lege bazată pe sharia

Legislaţia Libiei va avea la bază legea islamică, sharia, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie, Mustafa Abdeljalil.

Liderii lumii: Sfârşitul lui Gaddafi, un nou început

Moartea fostului lider libian a stârnit reacţiile liderilor lumii. Aceştia şi-au exprimat regretul pentru victimele ucise în timpul dictaturii lui Gaddafi şi au îndemnat la reconciliere naţională şi instaurarea democraţiei.

UPDATE Gaddafi a fost capturat. Dictatorul e mort

Fostul lider libian, colonelul Muammar Gaddafi a fost capturat de revoluţionari. Din informaţiile furnizate de un comandant al acestora, reiese că Gaddafi este rănit la ambele picioare.

Sarkozy și Cameron au fost eroi pentru o zi în Libia

Joi 15 septembrie a avut loc prima vizită a președintelui francez Nicolas Sarkozy și a premierului britanic David Cameron în Tripoli și Benghazi, după ieșirea din scenă a liderului libian Gadhafi.

Moment istoric: Conferinţa „Prietenii Libiei” de la Paris

Liderii lumii îi asigură de sprijin pe rebelii din Libia și le promit 15 miliarde de dolari ca ajutor pentru reconstrucţie. Anunţul a fost făcut după o conferinţă de la Paris de ieri la care au participat reprezentanţi ai 60 de ţări și organizaţii precum ONU sau NATO dar și liderii Consiliului Naţional de Tranziţie...

Sfârşitul lui Gaddafi „e aproape"

Peste 1.300 de oameni şi-au pierdut viaţa duminică, în ceea ce regimul libian a numit o „veritabilă tragedie".Sfârşitul lui Muammar Gaddafi este „aproape", a apreciat duminică seară Guvernul britanic, după intrarea rebelilor în capitala Libiei. Liderul libian Muammar Gaddafi este însă hotărât să rămână la Tripoli „până la sfârşit".

Gadhafi: „mai vorbim la Ziua Judecăţii"

Liderul libian a exclus orice negociere cu rebelii afirmând, în ultimul său discurs, că „nu vom schimba niciun cuvânt decât la Ziua Judecăţii".

Zilele lui Gadhafi sunt numărate

Liderul libian Gadhafi a devenit o ţintă legitimă, afirmă un oficial NATO citat de CNN. „Zilele lui sunt numărate", confirmă secretarul de stat american.