70 de morţi în urma ploilor din America Centrală

123

Bilanţul ploilor şi inundaţiilor puternice din ţările Americii Centrale a ajuns la peste 70 de morţi şi peste 150.000 de sinistraţi care şi-au pierdut casele sau recoltele. Numeroase mijloace de comunicare au fost întrerupte din cauza furtunilor puternice.

El Salvador este regiunea cea mai afectată până în prezent. Cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza alunecărilor de teren şi a apelor care au măturat totul în cale. Guvernul salvadorian a declarat stare de urgenţă şi a cerut evacuarea sinistraţilor, informează CNN.

În Guatemala, numărul victimelor a ajuns la 28. Tot aici, mai mult de 110.000 de persoane au fost afectate de ploile extreme.

„Ne rugăm Domnului pentru ajutor. Este atât de trist", a declarat Celida Yesenia Lopez, o supravieţuitoare care şi-a pierdut casa în urma inundaţiilor.

În Honduras, regiune în care 12 persoane şi-au pierdut viaţa, autorităţile au declarat cod roşu în două sectoare şi cod galben în alte 10, notează Mediafax. Potrivit Institutului de Meteorologie din Guatemala, ploile nu vor înceta curând în America Centrală.

(Foto: neenee19992011.glogster.com)