Cutremurul lovește Haiti din nou

M-am născut și am crescut în Haiti, o ţară situată în Caraibe, la aproximativ o oră și jumătate de zbor de Miami. Haiti ocupă o tremie, pe partea de vest (Republica Dominicană ocupă celelalte două treimi) a insulei Hispaniola. 

Femeia care a salvat mii de copii americani s-a stins la 101 ani

Săptămâna trecută s-a stins din viaţă, la vârsta de 101 ani, Frances Oldham Kelsey, farmacista care a salvat mii de copii de la moarte sau de la a suferi malformaţii, luptând împotriva comercializării thalidomidei în SUA.

Haitienii încă locuiesc în corturi, după aproape patru ani de la cutremur

După aproape patru ani de la cutremurul care a devastat Haiti, în ianuarie 2010, mai bine de 170.000 de persoane locuiesc în locuinţe improvizate.

70 de morţi în urma ploilor din America Centrală

Bilanţul ploilor şi inundaţiilor puternice din ţările Americii Centrale a ajuns la peste 70 de morţi şi peste 150.000 de sinistraţi care şi-au pierdut casele sau recoltele. Numeroase mijloace de comunicare au fost întrerupte din cauza furtunilor puternice.

Bisericile din Cuba intră în era post-Fidel Castro

Relaţiile dintre bisericile din Cuba și statul ateist se dezgheaţă în era post-Fidel Castro. Cel mai bun exemplu este fratele fostului lider, care recunoaște nevoia binecuvântării bisericii.

Noi focare de holeră în Haiti

Noi focare de holeră au fost descoperite în zone rurale din Haiti, a anunţat miercuri directorul general al Sănătăţii publice a ţării, Gabriel Timothé. El a precizat totuși că epidemia este într-o tendinţă regresivă.

Imaginile disperării iau Premiul Pulitzer (foto)

Premiile Pulitzer 2011 au fost acordate luni, 18 aprilie. Produsele jurnalistice care au primit premiul la diferitele categorii au dezvăluit încă o dată o lume marcată de corupţie și violenţă. „Imaginile disperării" au luat premiul pentru fotografie breaking news. 

Un vrăjitor haitian s-a convertit la creştinism

Un vrăjitor din Haiti a renunţat la practicile voodoo şi s-a convertit la creştinism. Sub ochii vecinilor, a dat foc uneltelor pe care le folosea în ritualurile de magie neagră: „A fost felul meu de a spune «Jos cu Satana! Sus crucea!»"

Haiti după un an: 4 milioane de copii suferă

La un an de la cutremurul care a răvășit statul Haiti, patru milioane de copii continuă să sufere din cauza accesului dificil la apă potabilă, salubritate, asistenţă medicală și educaţie, iar 380.000 dintre ei încă au locuinţe provizorii în taberele pentru sinistraţi, care sunt supraaglomerate. Informaţiile au fost făcute publice de...

Misionarii americani din Haiti, eliberaţi

Misionarii baptiști americani acuzaţi de răpirea a 33 de copii haitieni ar putea fi eliberaţi în urma unei decizii judecătorești emise ieri. Bernard Sainvil, judecătorul care a semnat hotărârea a declarat că la baza ei stă lipsa dovezilor privitoare la intenţiile criminale ale acuzaţilor.

Hillary Clinton, rugată să intervină în apărarea misionarilor din Haiti

    Avocaţii unuia dintre misionarii acuzaţi că ar fi răpit un grup de copii haitieni i-au cerut într-o scrisoare secretarului de stat american Hillary Clinton, să obţină de la autorităţile haitiene un acord în baza căruia clientul lor să-și poată contacta familia.

Misionarii americani arestaţi în Haiti cred într-un verdict dat de Dumnezeu

În urma audierilor care au avut loc luni cu privire la cazul celor 10 misionari americani acuzaţi de răpirea a 33 de copii haitieni, judecătorii nu au pronunţat nici de această dată verdictul. Liderul grupului de credincioşi are totuşi încredinţarea că Dumnezeu îi va elibera, informează Reuters.

Restvec – consecinţă a sărăciei şi a nepăsării

În condiţiile extrem de dificile în care trăieşte populaţia haitiană după cutremurul care a devastat insula, în 12 ianuarie, este de aşteptat o înrăutăţire a condiţiei copiilor-sclavi, numiţi restvec. Sistemul este acceptat ca un fapt obişnuit în cultura locului.