Militant SUA: Promisiunea Chinei de a interzice avorturile forţate e falsă

73

Liderul unei mişcări împotriva avorturilor forţate din China, cu baza în Statele Unite, crede că declaraţia unui oficial chinez cum că practica avorturilor forţate a fost interzisă este o falsă promisiune din partea unui guvern care se confruntă cu criză de imagine la nivel internaţional.

Autorităţile au eliberat un nou protocol sub ordine de la Beijing, prin care se interzice sterilizarea forţată şi avorturile sarcinilor terminale, ca moduri de a impune politica copilului unic în China.

În timp ce mulţi au aplaudat această decizie, Reggie Littlejohn, fondatoarea organizaţiei Women's Rights Without Frontiers crede că protocolul nu valorează nici măcar cât hârtia pe care este scris.

„China nu a interzis avorturile. Nu am nicio îndoială că în acest moment sunt femei în China care sunt forţate să avorteze," a comentat Littlejohn pentru LifeSiteNews.

În China avorturile forţate sunt deja oficial ilegale, a mai spus ea, dar mereu primesc rapoarte credibile despre astfel de practici. Mai mult decât atât, şi noul protocol se referă doar la interzicerea avorturilor sarcinilor aproape de termen. Iar faptul că guvernul încă impune o amendă colosală ca pedeaspă alternativă pentru „sarcinile ilegale", înseamnă că toţi cei care nu îşi permit să plătească se vor simţi obligaţi să avorteze, în ciuda dorinţelor personale.

„Numai atunci când guvernul chinez va înceta să evalueze performanţa oficialilor, în funcţie de atingerea obiectivului de control a populaţiei, o să credem că sunt serioşi în această privinţă," a mai spus Littlejohn, care a depus o plângere la ONU în numele a cinci chinezoaice care au fost forţate să avorteze această vară.