Barack Obama a ales să fie creștin

102

Ieri, președintele Barack Obama a vorbit deschis despre credinţa sa, descriindu-se ca un om care nu a fost crescut în biserică ci a ales creștinismul la maturitate, informează agenţia Reuters. Aflat în vizită în New Mexico, Obama s-a văzut pus în faţa unei întrebări de interes public. Un participat la întâlnire i-a solicitat explicit liderului de la Casa Albă răspunsul cu privire la motivele pentru care este creștin.

    Reuters notează că rareori Obama vorbește despre credinţa sa, deși mulţi americani văd în convingerile religioase niște criterii atunci când sprijină un candidat la o funcţie în stat. În urma ultimelor sondaje care dădeau 19% sau chiar 24% dintre americani ca văzându-l pe Obama musulman, președintele nu a ratat ocazia de a clarifica lucrurile.

    „Sunt creștin pentru că perceptele lui Iisus Christos mi-au vorbit în termenii felului de viaţă pe care ar trebui să îl am – să fiu păzitorul fratelui meu, al surorii mele, să îi tratez pe alţii așa cum aș dori ca ei să mă trateze pe mine."

    În aceeași perspectivă a răspunsului la motivaţia de a deveni creștin, Obama a indicat spre faptul că atunci când „Iisus Christos a murit pentru păcatele mele ne-a arătat umilinţa pe care toţi trebuie să o avem ca fiinţe umane – că suntem păcătoși, că am dat pe lângă, că am făcut greșeli, și că… putem ajunge la mântuire prin harul lui Dumnezeu."

    Obama a afirmat că religia a devenit importantă pentru el la maturituate. „Mama mea a fost una dintre cele mai spirituale persoane pe care le-am cunoscut, dar nu m-a crescut în biserică. Am ajuns la credinţa creștină mai târziu în viaţă."

    Președintele a mai afirmat că a dorit să își exprime credinţele religioase prin activitatea sa de președinte: „Cred că slujirea mea publică este parte a efortului de a-mi exprima credinţa creștină. Ca președinte al SUA sunt însă și unul care crede profund că… parte a fundamentului puterii acestei ţări este faptul că adoptă oameni de mai multe credinţe și chiar fără credinţe."

    Pe 10 septembrie Obama afirmase că „înţelege înflăcărările pe care le nasc credinţele religioase" întrucât este un președinte care „se bazează enorm pe credinţa creștină în exercitarea meseriei". Cu 10 zile în urmă Obama și-a făcut și apariţia într-o biserică creștină din Washington, pentru prima oară de la sărbătoarea de Paște din aprilie.

 În ediţia din octombrie a revistei Semnele timpului puteţi citi articolul „Și președinţii îngenunchează”, o perspectivă asupra vieţii spirituale a unora dintre președinţii și șefii de guverne din lume.