Obama proclamă 3 mai Ziua Naţională de Rugăciune în SUA

297

Rugăciunea a fost întotdeauna parte din povestea americană. Iar americanii de azi se bazează pe nenumărate rugăciuni pentru confort, direcţie şi putere, rugându-se nu numai pentru ei înşişi, ci şi pentru comunităţile lor, pentru ţara lor şi pentru lume, spunea președintele Obama, înainte de a semna actul care proclamă 3 mai Ziua Naţională de Rugăciune pentru Statele Unite.

În mod paradoxal, președintele a cerut americanilor să i se alăture în rugăciune, în timp ce mulţumea pentru democraţia „care respectă credinţele şi protejează libertatea religioasă a tuturor oamenilor să se roage, să se închine sau să se abţină în conformitate cu ce le dictează conştiinţa”, lucru care, conform multor lideri religioși din America, nu mai este valabil, în special după ce insituţiile afiliate religios au fost obligate, sub noua lege a sănătăţii, să ofere angajatelor acoperire medicală pentru contraceptive.

Președintele s-a rugat cu această ocazie pentru cetăţenii naţiunii sale, în special pentru cei care sunt bolnavi, în doliu sau fără speranţă şi I-a cerut lui Dumnezeu susţinere pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă naţiunea.

„Acum, prin urmare, eu, Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, proclam 3 mai 2012 ca Ziua Naţională de Rugăciune. Invit toţi cetăţenii naţiunii noastre, așa cum îi conduce credinta lor, să mi se alăture în a da mulţumiri pentru binecuvântările de care ne bucurăm şi apelez la persoanele de toate confesiunile pentru a se ruga pentru călăuzire, har şi protecţie pentru naţiunea noastră în provocările pe care le înfruntăm”, citează Huffington Post.

Obama a adus, de asemenea, un omagiu bărbaţilor şi femeilor din forţele armate americane „care au răspuns la chemarea ţării noastre de a servi cu onoare în căutarea păcii” și cărora le este recunoscător pentru sacrificiile făcute pentru a proteja şi apăra securitatea şi libertatea. „Să ne rugăm pentru puterea şi siguranţa lor şi a familiilor lor.”