Barack Obama și Donald Trump – Două feţe ale unei lumi supraîncălzite

Președinţi și reprezentanţi politici din 200 de ţări au aflat cine este noul președinte al SUA în timpul conferinţei COP22, pe tema încălzirii globale. Deodată, grija pentru viitorul planetei s-a accentuat.

Relaţiile interrasiale s-au deteriorat dramatic în timpul mandatului lui Obama

Patru din zece locuitori de culoare ai Statelor Unite sunt de părere că patrulele de poliţie din comunităţile majoritar afroamericane mai degrabă provoacă tensiuni și simţăminte de nesiguranţă decât să cultive ordinea și încrederea, arată un sondaj New York Times/CBS News.

Din cutia Pandorei a ieșit Donald Trump

Este greu de înţeles cât de mult se poate schimba o ţară în doar opt ani. Uitându-ne înapoi la victoria lui Barack Obama din 2008, este greu de înţeles cum SUA, portdrapelul democraţiei și al libertăţii secolului al XX-lea, s-a putut transforma într-o platformă pentru discursuri și atitudini xenofobe.

Frica, un cuvânt-cheie la „Micul Dejun cu Rugăciune” 2015

Cel mai recent „Mic Dejun cu Rugăciune” organizat în Washington DC i-a oferit președintelui american Barack Obama o ocazie în care să-i vorbească naţiunii despre credinţă ca remediu pentru frică. „Credinţa este marele leac pentru frică”, s-a pronunţat președintele, în cadrul evenimentului organizat de congresmeni, cu participarea a numeroși lideri religioși naţionali și internaţionali.

Obama în vizită la o moschee americană: Vă mulţumesc

„Aș vrea să le transmit musulmanilor americani două cuvinte pe care nu le aud prea des”, a spus președintele american, Barack Obama, în timpul primei sale vizite prezidenţiale la o moscheee americană. „Vă mulţumesc.”

Ben Carson îl compară pe Obama cu un „psihopat“

Ben Carson nu se ferește să facă afirmaţii cel puţin controversate, dacă nu chiar inacceptabile. Discursul său sincer și câteodată prea extrem l-a propulsat pe scena politică, însă i-a și îndepărtat pe mulţi votanţi care nu și-ar dori un președinte ce crede despre propria ţară că este precum Germania nazistă. De data aceasta, fostul neurochirurg...

Adevărul despre „evoluţia” pro-gay a lui Obama

David Axelrod, fost consilier la Casa Albă și susţinător al președintelui în funcţie, este gata să publice cartea „Believer: My Forty Years in Politics”, în care vorbește și despre campania la prezidenţialele din 2008, când Barack Obama a câștigat alegerile păcălind electoratul.

Obama: nu doar islamiștii au ucis în numele religiei

Evenimentul anual Mic Dejun cu Rugăciune, la care participă lideri politici și religioși din întreaga lume, reuniţi la invitaţia președintelui Statelor Unite, s-a desfășurat anul acesta în contextul tulburător al revirimentului terorist islamist.

Un salvator care se lasă rugat

Atacarea Statului Islamic ar fi a șaptea intervenţie militară într-o ţară musulmană pe care Obama o conduce de la primirea Premiului Nobel pentru Pace încoace.

Episcop gay, invitat să se roage la Micul Dejun cu Rugăciune

Episcopul Gene Robinson, primul care a recunoscut în mod deschis că este gay, a fost invitat să conducă momentele de rugăciune din cadrul Micului Dejun de Paşte, la Casa Albă.

Ce vede Obama în papa Francisc

Astăzi, președintele american a ajuns pentru a doua oară la Vatican și pentru prima dată în audienţă la papa Francisc. Întâlnirea celor doi este anticipată cu entuziasm de americanii de rând și de presa internaţională. Întrebarea este de ce? De ce ar fi această vizită diferită de precedentele?

Preşedintele săracilor vorbeşte pe limba elitelor

După cinci ani de contre politice între preşedinte şi Congresul Statelor Unite, Barack Obama şi-a declarat independenţa faţă de ramura legislativă a actualei conduceri a ceea ce încă este cel mai puternic stat al lumii. Obama este decis să lupte chiar şi singur împotriva inegalităţii economice, dar discursul său nu mai înflăcărează decât tot mai...

Obama omite referirile la Dumnezeu dintr-un discurs istoric, provocând controverse

Marţi, americanii au sărbătorit 150 de ani de la celebrul discurs al lui Abraham Lincoln, care a reafirmat moşternirea comună a albilor şi a negrilor, după un război care a reuşit să abolească sclavia. Paradoxal, speech-ul primului preşedinte de culoare la Casa Albă a omis o expresie de maximă importanţă din respectivul discurs: „supusă lui...

Obama evită noi sancţiuni pentru Iran

Barack Obama s-a întâlnit marţi, 19 noiembrie, cu membrii Senatului pentru a încerca să evite noile sancţiuni pe care aceştia voiau să le aplice Iranului.

Obama îşi cere scuze pentru deficienţele reformei sănătăţii

Preşedintele Barack Obama şi-a cerut scuze public faţă de americanii care şi-au pierdut poliţele de asigurare de sănătate ca urmare a reformei sale.