Preşedintele american, acuzat că permite deteriorarea relaţiei cu Israelul

54

    Ronald Lauder, preşedintele Congresului Internaţional al Evreilor, l-a criticat pe preşedintele american Barack Obama, într-o scrisoare deschisă, publicată de The Wall Street Journal şi The Washington Post. Lauder a declarat că Obama a permis o deteriorare dramatică a relaţiilor dintre Statele Unite şi Israel. „Dincolo de încercările sale de a include lumea musulmană, Obama a neglijat serios relaţia cu Israelul", a spus Lauder. Într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, pe această temă, Lauder a atras atenţia asupra faptului că încetinirea procesului de pace din Orient - criticată de administraţia de la Casa Albă - se datorează palestinienilor, nu Israelului. De asemenea, a precizat că Israelul a făcut concesii importante, între acestea fiind acceptarea ideii unui stat palestinian.       Referindu-se la ce ar trebui să facă preşedintele Obama, liderul Congresului Internaţional al Evreilor a spus: „Principala lui preocupare ar trebui să fie Iranul. Regimul de la Teheran ameninţă Israelul şi întreaga lume occidentală prin planurile sale de a construi o bombă nucleară. Acesta e motivul pentru care Obama ar trebui să pună capăt duşmăniei cu Israelul." (Sursa: Der Spiegel)

    Ronald Lauder, preşedintele Congresului Internaţional al Evreilor, l-a criticat pe preşedintele american Barack Obama, într-o scrisoare deschisă, publicată de The Wall Street Journal şi The Washington Post. Lauder a declarat că Obama a permis o deteriorare dramatică a relaţiilor dintre Statele Unite şi Israel. „Dincolo de încercările sale de a include lumea musulmană, Obama a neglijat serios relaţia cu Israelul", a spus Lauder. Într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, pe această temă, Lauder a atras atenţia asupra faptului că încetinirea procesului de pace din Orient – criticată de administraţia de la Casa Albă – se datorează palestinienilor, nu Israelului. De asemenea, a precizat că Israelul a făcut concesii importante, între acestea fiind acceptarea ideii unui stat palestinian.

 

    Referindu-se la ce ar trebui să facă preşedintele Obama, liderul Congresului Internaţional al Evreilor a spus: „Principala lui preocupare ar trebui să fie Iranul. Regimul de la Teheran ameninţă Israelul şi întreaga lume occidentală prin planurile sale de a construi o bombă nucleară. Acesta e motivul pentru care Obama ar trebui să pună capăt duşmăniei cu Israelul." (Sursa: Der Spiegel)