Brazilia începe eradicarea sărăciei extreme

337

Noul program al președintelui Dilma Rousseff își propune eradicarea sărăciei extreme până în 2014. Milioane de oameni trăiesc cu mai puţin de 1,5 dolari pe zi.

Acesta prevede un buget de 12,5 miliarde de dolari și o serie de programe sociale, sub titlul „Brazilia fără sărăcie" (Brasil Sem Miseria). „Lupta împotriva sărăciei este o datorie a guvernului și o misiune pentru toţi brazilienii. Nu trebuie să uităm că cea mai provocatoare criză, cea mai mare și cea mai presantă problemă a ţării este sărăcia cronică", spune Rousseff. „Voi lupta pentru eradicarea pentru totdeauna a sărăciei."

Persoanele din pătura extrem de săracă a Braziliei trăiesc cu mai puţin de 43 de dolari pe lună. Numărul acestora se ridică acum la 16,2 milioane de oameni și reprezintă 8,5% din populaţia ţării. Iniţiativa continuă programul predecesorului Luiz Inacio Lula da Silva care, în mandatul de opt ani, a ajutat la ieșirea din sărăcie a 28 de milioane de brazilieni, în timp ce 36 de milioane au urcat în pătura mijlocie.