Rusia: BOR apreciază stoparea unei parade gay

11

Biserica Ortodoxă Rusă le-a mulţumit autorităţilor din Moscova și forţelor de ordine pentru că au împiedicat o paradă a homosexualilor.

Șeful Departamentului Sinodal pentru Biserică și Relaţii Publice, părintele Vsevolod Chaplin, a precizat că a fost împiedicată o propagandă în favoarea relaţiilor gay la care ar fi putut să asiste copiii și adolescenţii de pe stradă, informează interfax-religion.com.

Sperăm că, în viitor, autorităţile din Rusia și Moscova „vor asculta vocea poporului care, în majoritate, nu acceptă propaganda în favoarea homosexualităţii, în loc să cedeze presiunilor străine", a declarat Chaplin. Acesta este de părere că poporul rus și-a exprimat deja opinia că homosexualitatea este un păcat și că nu dorește să asiste la parade sau evenimente care promovează relaţiile gay.

Peste 60 de persoane au fost reţinute de poliţie în urma tentativei de organizare a unei parade care nu avea autorizaţie de desfășurare. De asemenea, au fost reţinute și persoane care au încercat să protesteze împotriva organizării de parade gay.

„Ar trebui să spunem clar și în mod public, poporului nostru și ţărilor vecine: noi vrem o Rusie liberă de orice formă de propagandă în favoarea perversiunilor, pornografiei, pedofiliei, traficului de alcool; noi luptăm pentru o Rusie liberă de trafic de droguri", a mai declarat părintele Chaplin.

(Foto: pravmir.com)