Ţara în care e posibil să lovească următorul mare cutremur

65

Următorul cutremur mare care va lovi China va lovi un segment cu o lungime de aproximativ 60 de kilometri din falia Lonmenshan, în sud-vestul ţării, susţine un studiu publicat joi, 2 ianuarie, în Seismological Research Lettersconform, citează Mediafax.

Cercetătorii particpanţi la studiu afirmă că este imposibilă prezicerea momentului când va avea loc cutremurul, dar sunt foarte convinși că locul este falia Longmenshan, care demarchează platoul tibetan de bazinul Sichuan.


Aparent regiunea se află deja sub presiune în urma cutremurelor care au avut loc în 2008 și 2013. 
„Acest segment este cel care prezintă cea mai mare probabilitate să producă viitorul cutremur important în regiune", informează studiul condus de Mian Liu de la Missouri University.

În ciuda acestor afirmaţii, falia Longmensha este considerată o zonă sigură pe harta riscurilor întocmită de Global Seismic Hazard Asessment Program.

Cutremurul din 2013, care a avul loc tot în provincia Sichuan, a ucis aproximativ 200 de persoane, având o magnitudine de 6,6 grade pe scara Richter. Studiul în discuţie susţine că magnitudinea seismului viitor ar putea fi de 7 grade pe scara Richter, o cifră considerabil de mare, comparabilă cu un alt cutremur, 8 grade pe scara Richter, care a lovit aceeași provincie în 2008 și care s-a soldat cu aproximativ 8.000 de morţi și persoane dispărute.