Dolly Shivani Cherukuri va împlini săptămâna viitoare trei ani. Dar înainte de această aniversare a intrat în Cartea Recordurilor din India pentru cât de bine trage cu arcul.

La un eveniment organizat săptămâna trecută, fetiţa a fost testată de către personalităţi din sport și oficiali din partea Cărţii Recordurilor. Dolly Cerukuri a atras 36 de săgeţi către o ţintă aflată  la 5 metri depărtare, după care a repetat exerciţiul de la o distanţă de 7 metri, acumulând în total 388 de puncte, scrie BBC.

Tatăl fetei, Satyanarayana Cherukuri, deţine o academie pentru tragerea cu arcul în localitatea Vijaywada, iar fiul acestuia, Lenin Cherukuri, a fost un arcaș cunoscut la nivel internaţional, devenit între timp antrenor. După moartea acestuia în 2010, în urma unui accident de mașină, Cherukuri a hotărât să mai facă un copil cu ajutorul unei mame surogat.

Acest copil avea să fie „modelat“ pentru a deveni arcaș. În mod normal, copiii care vor să facă acest sport de profesie se antrenează nu mai mult de 2, 3 ore pe zi, însă Dolly, provenind dintr-o familie de arcași, este capabilă de mai mult, susţine tatăl acesteia. Pentru a nu fi prea grele pentru ea, tatăl ei i-a făcut săgeţi speciale, din fibră de carbon. Următoarea ţintă este Cartea Recordurilor Guiness.

Reușita lui Dolly este excepţională atât pentru că ea este foarte tânără, dar și pentru că provine dintr-o ţară săracă, unde șansele copiilor la un viitor de succes sunt reduse. În 2013, numărul indienilor săraci era estimat la 269,3 milioane, dintre care 216,5 milioane trăiesc în mediul rural. Cu toate acestea, măsurile luate de guvern par să funcţioneze, fiindcă nivelul sărăciei se află pe un trend descendent. Din 2004-05 până în 2009-10, nivelul sărăciei a scăzut de la 37,2% la 29,8%, iar până în 2011-12 a ajuns la un prag record de 22%. O asemenea tendinţă ar însemna că putem să așteptăm mai multe povești de succes din India.

Foto: captură YouTube

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.