India, din ce în ce mai periculoasă pentru turişti

379

India a intrat din nou în vizorul presei internaţionale după ce şase bărbaţi au atacat un cuplu de turişti din Elveţia şi au violat-o pe femeie.

Cuplul ajunsese în Mumbai pe 3 februarie şi era într-un tur cu bicicleta prin toată ţara. În drum spre renumitul mausoleu Taj Mahal au hotărât să rămână peste noapte într-un sat din districtul Datia, din centrul Indiei. După ce şi-au aranjat cortul au fost atacaţi de şase bărbaţi, care l-au bătut pe soţ, le-au furat bunurile, dar nu au plecat până ce nu au violat-o fiecare pe soţie.

Femeia a fost spitalizată şi eliberată mai târziu, iar cei şase bărbaţi au fost prinşi de către poliţie, împreună cu bunurile furate. „Sănătatea şi tratamentul lor sunt priorităţile acestui moment", a declarat ambasadorul elveţian în India, scrie CNN.

Atacul vine într-un moment în care în India se cer legi stricte pentru ofense sexuale şi schimbarea atitudinilor culturale în ceea ce priveşte femeia şi drepturile ei.

Pe 23 decembrie 2012 o studentă de 23 de ani a murit după ce a fost atacată şi violată de un grup de bărbaţi, într-un autobuz din New Dehli. Atacul şi decesul tineri au cauzat proteste masive pe străzile din marile oraşe, care au ţinut mai multe săptămâni şi s-au soldat cu victime.