Noul preşedinte chinez vrea „renaşterea” ţării

31

Noul preşedinte al Chinei, Xi Jinping, a ţinut duminică primul discurs în faţa Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului. Cu această ocazie, Jinping a subliniat că este nevoie să fie făcute eforturi uriaşe pentru a realiza „visul chinezesc".

În faţa a aproape 3.000 de reprezentanţi ai poporului, Xi a subliniat că poporul chinez trebuie să facă eforturi mari pentru a realiza „renaşterea Chinei şi îndeplinirea visului chinez", informează France 24.

În acest sens, chinezii trebuie să răspundă „cu hotărâre formalismului, birocraţiei, hedonismului şi extravaganţei, să se lupte ferm împotriva corupţiei şi a altor abateri, sub toate manifestările", a spus Xi.

Deşi nu a dat exemplu de câteva reforme pe care intenţionează să le aplice, Li a promis să întărească economia ţării cu cea mai numeroasă populaţie a lumii.

„Trebuie să fim mereu modeşti şi prudenţi, să sfidăm dificultăţile şi să depăşim greutăţile, să muncim din greu pentru a crea mai departe, cu hotărâre, astfel încât să obţinem o nouă victorie, mai mare, în vederea construirii unei societăţi moderat prospere în toate domeniile, pentru avansarea modernizării socialiste, pentru a aduce contribuţii uriaşe omenirii", a conchis Xi Jinping.